• Haber Başlık : Melli 5.inci İncir Kültür Sanat Festivali 2019
  • Haber Konu : Melli 5.inci İncir Kültür Sanat Festivali 2019
Melli 5.inci İncir Kültür Sanat Festivali 2019
Kocaaliler Belediyesi tarafından 2019 yılında 5.si düzenlenen Melli İncir Kültür Sanat Festivali büyük ilgi gördü. Konser ve dans gösterileri ile halkın keyifli vakit geçirdiği festivalde bir toplu sünnet gerçekleştirildi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcı Ali Say, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçeyi festivalde yalnız bırakmadılar.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, düzenlenen festival ile Melli İncirinin yeniden hatırlanmasının önemine vurgu yaparak, Özellikle coğrafi işaretini almış ve bizim yöremiz açısından önemli olan Melli İncirinin bir festival ile yeniden hatırlanması, bölgemiz açısından çok önemli. Emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. Hem yöre halkının kucaklaşması, hem dışarıdan gelen hemşerilerimizin, akrabalarımızın birarada olması açısından önemli bir festival, şeklinde konuştu.
Şölene katılım oldukça yoğundu. Şölene siyasiler, bürokrasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 5. İncir Kültür Sanat Festivali ve Sünnet Şöleni 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü yapıldı.
Şölene İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İyi parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İyi Parti Burdur il başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri ve Belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, yönetim kurulu üyeleri il ve belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Bucak ilçe başkanı Aziz Yıldız, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ak parti Burdur ve Bucak il genel meclis ve ilçe meclis üyeleri, iş adamları, kurum müdürleri, muhtarlar, ulusal ve yerel gazeteciler, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler, ve Kocaaliler halkı festivale katılım sağladı.
Festival saat 14.00 sularında başladı. Sünnet olan çocuklara konvoy yapılarak gezdirildi ve eğlence yapıldı. Sünnet konvoyundan sonra sünnet olan çocuklara çeyrek altınlarını, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İyi parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Kocaaliler Belediye başkanı Selahattin Gökçe tarafından takıldı. Daha sonra Kocaaliler Belediye Başkanlığı tarafından misafirlere yemek ikram edildi. Program saat 20.00 sularında açılışı yapılarak eğlence gösterileri ve konserlerle devam etti.
THM Sanatçısı Özlem Şahin ve Damla Arıcan sahne aldı. Tadı ve kalitesi ile geçtiğimiz yıl tescillenen ve çok fazla ilgi gören Melli İncirinin tanıtımı için faaliyetler bu yılda kaldığı yerden sürdürülüyor. Kocaaliler Beldesinde yetişen Melli inciri olarak bilinen inciri daha çok kitlelere duyurmak amacıyla yapılan festivale ilgi yoğundu.