• Haber Başlık : Kadınların Yaptığı Çelenkler 2019 5. İncir Kültür Sanat Festivalinde Yoğun İlgi Gördü
  • Haber Konu : Kadınların Yaptığı Çelenkler 2019 5. İncir Kültür Sanat Festivalinde Yoğun İlgi Gördü
Bucak Kocaaliler beldesinde kadınların el emeğiyle yaptığı çelenkler 2019 5. İncir Kültür Sanat Festivalinde yoğun ilgi gördü. Yapılan çelenkler kapı üstlerine süs ve dekoratif amaçlı kullanılıyor. Çelenk için kullanılan dallar civar dağlardan kesilip alınıyor. Mersin dallarından, tesbih ağaçlarından, sarmaşıklardan, dağ çileklerinden, yaban güllerinden yapılan çelenkler kokusuyla da insanları mest ediyor. Çelenklerin içini isteğe bağlı olarak çeşitli dallarla dolduklarını söyleyen emekçi kadınlarımız el emekleriyle de ev ekonomisine katkı sağladıklarını dile getirdiler.
Kocaaliler Beldesi için, halıcılıktan sonra büyük bir gelir kapısı olan çelenk, Hristiyanların dini inancını yansıtan bir sembol ve yapılan çelenkler Hristiyanların yılbaşı zamanlarında yurt dışına ihraç ediliyor.
Çelenkler için orman meyvelerinin dağdan toplanması, kesilip bağlanması ve son halini alması zorlu bir süreç gibi görünse de belde halkı bu işi severek yapıyor. Bir işçi günde 40-50 çelenk yapabiliyor.