• Haber Başlık : HIRİSTİYANLARIN NOEL ÇELENGİ KOCAALİLERDEN
  • Haber Konu : HIRİSTİYANLARIN NOEL ÇELENGİ KOCAALİLERDEN
HIRİSTİYANLARIN NOEL ÇELENGİ KOCAALİLERDEN
Hıristiyanların her yıl 24 Aralıkta başlayan Christmas Bayramı, diğer adıyla Noelde evlerinin kapı ve oda girişlerine astıkları çelenkler Batı Torosların dağlık bölümlerinden topladıkları çeşitli süs bitkileri ve mersin dalları ile yapılan Noel Bayramı için ihracata hazırlanmaktadır. Belde halkı kadınların evlerinde hazırlanan ve özel sektör tarafından ihracatı yapılan çelenklerin ilk bölümü olan 9000 adetlik sevkiyat beklentisindeyiz.
Çelenkler, ormanlık alanlardan izinle toplanan dağ çileği, okaliptus, mersin yaprağı, kızılcık, çam, andız kozalakları, siyah üzüm, ateş dikeni, selvi yaprağı, Amerikan sarmaşığı, fosfor, ay ışığı ve süs narı gibi bitkilerden üretiliyor. Kocaaliler beldesindeki ev kadınları tarafından toplu olarak üretildiği gibi evlerinde boş kalan zamanlarında da yapılmaktadır. Yaklaşık 800 bin adet üretimin büyük bölümünü karşılayan Burdurumuzun Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde kız ve kadınlar tarafından yapılıyor. Hıristiyanlar için Hz. İsanın doğumunu simgeleyen kültürlerin bir parçası olan bereketi temsil ediyor. Şeklinde açıklamalarda bulundular.